søndag 28. desember 2008

Sokker

~
Strikke to sokker

Siden sokk nr 2 ofte kan være kjedelig å strikke, så har Kristine lagd et innlegg som viser hvordan man kan gjøre det litt lettere, ta en titt her.


Sokker fra tåen og opp

Å strikke sokker fra tåen og opp er en fin måte å gjøre det på om du ikke vet helt hvor mye garn du har eller bare for forandringens del. Jeg har prøvd flere ulike metoder, og Knitty (engelsk) viser tre ulike måter å legge opp på.

Enda en måte å legge opp på finner du her. På denne siden er det også en forklaring på "russehæl". Her finner du en forklaring på en annen type hæl (engelsk). Enda en måte å strikke hæl på er short row heel som strikkes på samme måte som short row toe (se Knitty-linken over).


Hull i overgangen

Når man strikker hæltypen der man plukker opp masker langs kanten for så å fortsette rundt og rundt, så kan det bli små hull akkurat i overgangen mellom hæl og oppå foten. For å unngå dette kan du plukke opp et par masker akkurat i der området, for så å strikke de sammen med siste masken du plukket opp langs hælen og først masken oppå foten.


Unngå stygge "renner"

Når man strikker sokker, og for så vidt alt man strikker på strømpepinner, så kan det bli "renner" nedover i overgangen mellom pinnene. Dette kan man unngå ved å forskyve maskene en gang i mellom. Når du er ferdig med maskene på pinne 1, strikker du et par-tre av maskene fra pinne 2 over på nr 1, før du begynner med den løse pinnen igjen. Gjenta dette på alle pinnene. Du kan forskyve hver 4-5 omgang, eller som jeg gjør det, på hver pinne hver omgang (har blitt så vant til det at jeg ikke lengre tenker på det).


For enkelthets skyld

Jeg har gjort det til en vane at når jeg strikker ribbestrikk, så fordeler jeg masken på en slik måte at jeg alltid begynner med rettmasker og alltid avslutter med vrang. Det gjør at man i mindre grad trenger å se på pinnene, for man vet at man starter med rett og at man slutter med vrang. Så om du skal legge opp 56 masker, så i stede for å legge opp 14 på hver, så legger jeg opp 12-16-12-16. Man kan selvfølgelig legge opp 12-12-16-16 og omvendt også, men dere tar poenget.


Sokkemal


Ingen kommentarer: